På medeltiden hade man inga tv apparater eller datorer att roa sig med. Istället var lek spel och musik det man kopplade av med efter långa arbetsdagar.
     De stora tillställningar var tornerspel där man kunde visa sin styrka och kunskap i flera olika grenar. Förutom själva tornerspelet slogs man man mot man med blan annat svärd och yxa. Även bågskyttar kunde visa sin skicklighet på dessa tillställningar.
     Till vardags lekte man. Och inte bara stillsamma lekar utan vissa kunde vara ganska brutala och ge ett blåmärke eller två. Ofta för att visa styrka, men vissa lekar kräver mer eller mindre utav list och finess.
     Spel och dobbel var också populärt, liksom idag. Enkla spel med tärningar eller benknotor var vanliga men öven brädspel som Hnefatafl och Kvarn var vanliga.
     För de som inte såg nöjet i att slita sig halvt fördärvad i styrkeprov och ville spela bort allt man ägde fanns musiken och lyriken att försjunka sig i. Vid alla festligare tillfällen fanns det musik. Flöjter, säckpipor, trummor och stränginstrument förhöjde stämningen. Liksom att förtälja historier om riddare och prinsessor, krigare och gudar, som var minst lika stor underhållning.

     Detta kommer vi i medeltidsbyn att återskapa i dagarna tre! Alla är välkomna att delta, gammal som ung! Det kommer att finnas något för alla. Har du svårt att röra dig? Visst, satsa på spel och musik. En och annan lek kanske går med. Det går också att skåda vad som händer på arenan.
     Ska du gifta dig strax därpå? Är det dags att få igång dina medarbetare inför hösten? Eller vill ni bara ha kul med polarna? Detta är ett perfekt tillfälle att tävla och ha roligt med nära och kära även i större grupper. Kanske på arenan så alla kan se eller mer privat?

Vad händer idag?

OBS! Programmet kommer att utarbetas och resenteras längre fram.

Vad kan man delta i?