Om Byahirden

Kort

Byahirden är en nybildad fighting-sektion inom medeltidsföreningen Primus Vicus för att återskapa vikingatida och medeltida stridskonst och utrustning. Föreningen är tänkt att bl.a. medverka i re-enactements och uppvisningar med stridsövningar från historiska epoker samt i lajvarrangemang.

Sysselsättning och projekt

Byahirden kommer mest att hålla på med stridkonstövningar men det kommer också att ske lite hantverk. Viss materiel för att utöva striderna kommer föreningen tillhandahålla men det är önskvärt att medlemmarna har tillgång till egen utrustning. För att möjliggöra detta kommer Byahirden anordna små projekt där man kan tillverka egen utrustning i läder, metall, trä mm. Förutom rena stridsvapen kommer det även finnas tillfällen för att skapa annan kringutrustning som användes i fältläger så som vattenflaskor, matlagningsredskap etc.

Medlemsavgift

Är man medlem i Primus Vicus kan man också vara med i Byahirden. Den gemensamma medlemsavgiften är för att uppmuntra till medlemskap och ett aktivt medverkande inom både Byahirden och Primus Vicus.

För mer information kontakta Primus Vicus

primusvicus@hotmail.com. Vänligen märk med ”Byahirden” i ämnesraden.

Eller ringa:        Erland Andersson                      070-968 74 14
                            Emanuel Grundström                070-285 33 26

Man kan också skriva till oss på Facebook, Primus Vicus.

MARKNADER

LAJV